W czwartek 11 lutego został przygotowany poczęstunek z okazji tłustego czwartku dla podopiecznych dębickiego domu dziecka i seniorów domu dziennego pobytu.
Uczniowie klas wielozawodowych w zawodzie kucharz Branżowej Szkoły I Stopnia w Naszej Szkole, w ramach działań Hufcowej Rady Młodzieży spotkali się, by własnoręcznie przygotować tradycyjne wypieki z okazji tłustego czwartku.
Młodzież z wielkim zaangażowaniem i sercem podeszła do akcji, czego efektem były tłustoczwartkowe przysmaki, w postaci pączków, chrustu i oponek. Wszystkie słodkości trafiły do podopiecznych dębickiego Domu Dziecka „Hanka” oraz do seniorów z Domu Dziennego Pobytu „Symeon i Anna”.
Inicjatywa została przeprowadzona z zachowaniem reżimu sanitarnego. Jej celem było uwrażliwienie młodych ludzi na drugiego człowieka oraz budowanie w młodzieży właściwych postaw, zaangażowania społecznego i empatii, a przy okazji rozwijanie kulinarnych pasji.
Koordynator Dorota Stefan